Sajtos-sonkás panzarotti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Sörözés, borozás, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Tészták Hozzávalók 4 személyre: Sajtos-sonkás panzarotti
Pizza alaptészta
Sajtos-sonkás panzarotti A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ízesítsük. Sózásról nem írtam, mert a parmezán és a sonka is sós. A megkelt pizzatésztát szaggassuk tojásnyi gombócokra és lisztezett deszkán nyújtsuk tenyérnyi körökre. A tésztakörök közepére tegyünk evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta szélét vizes ujjunkkal megkenve, hajtsuk félbe és a szélét jól nyomkodjuk össze. Középforró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Lecsepegtetve az olajat, frissen, forrón tálaljuk. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||