Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává sütjük. A masszát a hússzeletekbe töltjük, majd fogpiszkálóval megtűzzük. A hússzeleteket átsütjük a félretett vajban. A töltött szeleteket tepsibe tesszük és a sütőzsiradékkal leöntjük. Ráööntjük a tejszínt és a reszelt sajttal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 30 perc alatt puhára sütjük. Rizi-bizivel tálaljuk. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, frissen csak sütni kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||