Csípős szardíniakrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 doboz olajos szardínia 284 22.5 21.4 0 0 120
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a finomra vágott chilit és a mustárt. A végén, belekeverjük a hagymát és sóval, borssal utánízesítjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Pirítós kenyérrel és citromgerezdekkel tálaljuk.