Köleses-aszalt barackos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Bálint nap, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az apróra vagdalt barackot és a lángot eloltva, hagyjuk kihűlni. A réteslapot rétegenként olvasztott vajjal megkenve kiterítjük és a köleses masszát az egyik szélére simítjuk. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Vajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejét is vajjal lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt, aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||