Gombás-mangoldos rakott cukkíni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Húsvét, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A cukkínit felkarikázzuk és az olajon átsütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban, átpároljuk a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett gombakonzervet, közben sózzuk, borsozzuk. Ezt is félretesszük és vajon összeesésig sütjük a mangoldot, kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. A cukkíni felét tepsibe simítjuk, ráhalmozzuk a mangoldot és a gombát, majd befedjük a maradék cukkínivel. Ráöntjük a reszelt ementálival és a tojással elkevert tejfölt, a tetejét parmezánnal meghintve, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||