Mangoldos spagetti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, összeforgatjuk a sült szalonnával és, az időközben, al dentére főzött tésztával. A tányéron bőven megszórjuk reszelt parmezánnal. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna és a parmezán is sós. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||