Gombával töltött paradicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Töltött, Sós, Hideg, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé megsózzuk és lefordítva állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rádobjuk a lereszelt fokhagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát és fűszerezve zsírjára sütjük, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet (néhány levélkét tegyünk félre a díszítéshez), majd kihűtjük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd utóízesítjük a száraz fehérborral és belekeverjük a gombát. Megtöltjük a paradicsomokat, és fogyasztásig hűtőben tartjuk. Jól megmosott salátalevélre tálaljuk. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||