Karalábésaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kefírbe keverjük a mézet, a citromlét, a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és zsenge karalábéleveleket. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük az almát, a karalábét és a zellert, majd gyorsan az öntetne forgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk, tökmagolajjal megcsepegtetve.