Padlizsán paradicsommal és fokhagymával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Böjt, Párolt, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt keresztben szeleteljük centi vastagra, sózzuk be és fél óra állás után mossuk le. Jól lecsepegtetve forró olajon süssük barnára. Két evőkanál olajon süssük át a kicsumázott, kézzel összetört paradicsomokat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk meg. Ha összefőtt, tegyük bele a padlizsánt, keverjük bele az ecetet és néhány perc forralás után reszeljük bele a fetát. Hagyjuk kihűlni. Behűtve tálaljuk, friss pitával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||