Joghurtos padlizsán (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Meleg nyári napokra, Buli, Szabadban, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
80 dkg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a citromlével pikánsra ízesítjük. A tálba tett padlizsánra öntjük és óvatosan összerázzuk.
Tálalás előtt néhány órát hűtőben tartsuk. Mentalevelekkel díszítve adjuk asztalra, friss pita kíséretében.