Laboreci káposztás lángos (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
4 dl aludttej 0 ? ? ? ? ?
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre osztjuk. Ovális lapokra nyújtjuk és a közepére halmozzuk a tölteléket. A tészta széleit vizes ujjunkkal bekenjük és félbehajtva, a széleket jól lenyomkodjuk. Középforró olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Egy jó korsó sört kínáljunk mellé.