Gixer tésztasalátája (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kislángon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vízzel felönthetjük, de a végén süljön zsírjára. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük, al dentére és összeforgatjuk a meleg pulykahússal. Hagyjuk kihűlni. Az ananászt, az almát kicsumázva, de héjával és a lilahagymát kockára vágjuk, majd a lecsöpögtetett kukoricával együtt a tésztához adjuk. A majonézből, a tejfölből és a ketchupból mártást készítünk és jól összeforgatjuk a tésztás keverékkel. Lehűtve, de nem jéghidegen tálaljuk.
Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.