Gixer tésztasalátája (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kislángon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vízzel felönthetjük, de a végén süljön zsírjára. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük, al dentére és összeforgatjuk a meleg pulykahússal. Hagyjuk kihűlni. Az ananászt, az almát kicsumázva, de héjával és a lilahagymát kockára vágjuk, majd a lecsöpögtetett kukoricával együtt a tésztához adjuk. A majonézből, a tejfölből és a ketchupból mártást készítünk és jól összeforgatjuk a tésztás keverékkel. Lehűtve, de nem jéghidegen tálaljuk. Zellerlevéllel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||