Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Grillsütő
(148 db)

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Kolbászkrémes melegszendvics

Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább

Kolbászos pulykanyárs

A pulykamellet felszeleteljük és a szeleteket egymás mellé téve, fólia alatt, vékony téglalappá verjük. A bőrétől megfosztott kolbászt, villával összetörjük és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, sóval, borssal meghintjük, ... tovább

Koriander-lime öntet

A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe. Nyomjuk rá a lime levét és reszelt háját. Törjük át, amíg sima masszát nem kapunk. Grillhúsokhoz kitűnő mártás. ... tovább

Krokodilsteak

A salotta hagymát nagyon finomra vagdaljuk, a gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, majd a hozzávalókkal marináddá keverjük. A krokodilhúst szeletekre vágjuk és a pácba téve egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap ... tovább

Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott margarint, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg futtatott élesztőt, ½ liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. ... tovább

Lakkozott bélszínnyárs

A zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért a többi hozzávalóval felfőzzük és kislángon felére beforraljuk, majd leszűrve hűlni hagyjuk. A bélszínt kockára vágjuk és a kihűlt pácba forgatjuk. 3 órát állni hagyjuk, majd ... tovább

Marhavagdalt nyárson sütve

A húst, a szalonnát és a fokhagymát kétszer átdaráljuk. A masszát sózva, borsozva jól átkeverjük és kétujjnyi átmérőjű golyókká formáljuk. Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd vízbe áztatott nyársakra húzzuk. Közepes ... tovább

Mázas bárányborda

A báránybordát fektessük grillrácsra és süssük 4 percig. Fordítsuk meg és sózzuk, borsozzuk, ismét négy percig grillezzük. Kenjük meg a narancslekvárral elkevert citromlével, újabb fordítás után, két perc pirítás és közben ... tovább