Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Desszert
(419 db)

Kinder bueno torta

A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es ... tovább

Kókusz kocka

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lekvárral megkenjük és rásimítjuk a tölteléket. Beborítjuk a másik lappal és ... tovább

Kókuszgolyó

A kekszet megdarálom. A hozzávalókat összekeverem, annyi tejjel, amannyit felvesz. Golyócskákat gyúrunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk, majd egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkeményedjen. ... tovább

Kókuszkrém licsivel

Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet, a kókusztejet, a sót és a cukrot összeforraljuk, majd beleöntjük a keményítőt és ezzel is felforraljuk. Kelyhekbe öntjük és jól behűtjük. Tálalás előtt díszítsük fel ... tovább

Kókuszos habkarikák

A tojásfehérjét elkeverjük a sóval és a citromlével, majd gőz felett kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot. Végül beleforgatjuk a keményítővel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra, ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Köleses-aszalt barackos rétes

A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az ... tovább

Köleskása

A kölest főzzük meg térfogatának kétszeresét kitevő vízben, ha a vizet felitta öntsük le a mézel, a tejjel és keverjük bele a darabolt aszalványokat, hagyjuk állni 15 percet, ha túl sűrű lenne hígítsuk meleg tejjel. Melegen ... tovább

Körte Szép Heléna módra

A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább

Körtés-mandulás kuglóf

A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével ... tovább