Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körte Szép Heléna módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Bálint nap, Húsvét, Édes, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin (55% zsírtartalmú) 237 16.5 19 0.7 0 89
0.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
15 dkg tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
4 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára főzzük a körtéket. A levében hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára hidegre tesszük. A mázhoz a porcukrot egy tűzálló tálba tesszük, majd beletördeljük a csokoládét. Hozzá adjuk a tejet és a margarint, majd feltesszük főzni, amíg a csoki fel nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A körtéket egy lapos tálra helyezve bevonjuk a forró mázzal. Tejszínhabbal díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)