Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Bálint nap
(193 db)

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Dióval és roqueforttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük ... tovább

Édes-savanyú paprikaragu

A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább

Egyben sült csirkemell erdeigombamártással

Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább

Egyben sült csirkemell lecsóval

Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább

Egzotikus borjúcomb

A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább

Endívia csőben sütve

Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább

Epres kocka

A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és ... tovább

Erdei gombás metélt

A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább