Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Mártások
(92 db)

Kapri mártás

A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a ... tovább

Kapros mustármártás, gravlax, azaz pácolt lazac mellé

A friss, finomra vágott kaprot, a többi hozzávalóval elkeverjük és egy óra pihentetés után, a megfelelő hallal, behűtve, tálaljuk. ... tovább

Kapros-mézes mustármártás

A mustárt elkeverjük a mézzel és az ecettel, majd belekeverjük az olajat. Sóval, borssal és finomra vágott kaporral ízesítjük. Grillezett húsok kísérője. ... tovább

Kéksajt mártás

A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós. Tálalás előtt két órát hagyjuk ... tovább

Kreol mártás

Egy evőkanál vajat az olajjal hevítsünk fel. Pirítsuk át benne az apróra vágott zöldségeket, az újhagyma kivételével. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Süssük össze, majd öntsük fel az alaplével és dobjuk ... tovább

Kreol rákmártás

Egy széles serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk át rajta, az apróra vágott, újhagyma fehér részét. Hirtelen süssük át rajta, az előzőleg felengedett és lecsöpögtetett rákot, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá az ... tovább

Majonéz

A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább

Mangósalsa

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfacsarjuk ... tovább

Marinara mártás

A fekhevített olajon pároljuk meg, az apróra vágott hagymát, zellert és répát, ha megpuhultak keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, forrósítsuk fel és öntsük hozzá a kézzel elmorzsolt paradicsomkonzervet. Kis lángon ... tovább

Mártások húsfondühöz

A húsfondüket a következő mártásokkal tálalhatjuk, de bármilyen ízlésünknek megfelelő, házi vagy bolti szósz is megfelelhet. A lényeg a sokszínűség. ... tovább