Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(486 db)

Bundás alma

Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítva félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az előírt alapanyagokból palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk és az almakarikákat belemártogatjuk. A karikákat, bő olajban, mindkét ... tovább

Bundás kenyér

A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de ... tovább

Burgonyafánk

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, majd forrón megtisztítjuk és áttörjük. Amíg fő, felfuttatjuk az élesztőt, a langyos, cukorral elkevert tejben. A langyosra hűlt, tört burgonyát, a felfutott élesztővel, a felvert ... tovább

Burgonyalángos vaslapon sütve

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb ... tovább

Burgonyalepény maradék burgonyából

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát ... tovább

Burgonyás lepény oroszosan

A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Burgonyás salátafőzelék

A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a ... tovább

Caprese saláta

A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven ... tovább

Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel

A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább