Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 3600 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások alját megszúrjuk, majd a sóval és citromlével ízesített vízben 5 percig forraljuk. Még öt percig a forró vízben pihentetjük, végül hideg vízzel átöblítjük és fedő alatt, víz nélkül hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor meghámozzuk. Egy órát füstöljük. Nagyobb befőttes üvegbe tesszük, rászórjuk a fűszereket és az olajjal felöntjük. 3 napig hagyjuk érni, majd tálaljuk. Az olaj alatt két hétig is eláll, ha marad.
Előételként vagy hidegtálra ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)