Füstölt tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A tojások alját megszúrjuk, majd a sóval és citromlével ízesített vízben 5 percig forraljuk. Még öt percig a forró vízben pihentetjük, végül hideg vízzel átöblítjük és fedő alatt, víz nélkül hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor meghámozzuk. Egy órát füstöljük. Nagyobb befőttes üvegbe tesszük, rászórjuk a fűszereket és az olajjal felöntjük. 3 napig hagyjuk érni, majd tálaljuk. Az olaj alatt két hétig is eláll, ha marad. Előételként vagy hidegtálra ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||