Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szárított vargányás szélesmetélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Gombafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 csomag szárított gomba ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl szamorodni édes ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A felhevített vajon átsütjük a finomra vágott hagymát, majd a gombát hozzáadva összesütjük. Felöntve a gomba áztatólevével összefőzzük.Beledobjuk a finomra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, és sózva, borsozva, felöntve a borral összepároljuk. Ha, zsírjára sült belekeverjük a tejszínt és a reszelt parmezánt. Végül beleforgatjuk, az előírás szerint, megfőzött tésztát.
Ha önálló elő- vagy főételként tálaljuk, hintsük meg, durvára vágott dióval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)