Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhal zöldmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
50 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
igény szerint tengeri só 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
Vastagfalú serpenyőt hevítsünk fel, majd hintsük a durva szemű sót az aljába és süssük rajta, oldalanként két percig, az ujjnyi vastagra szeletelt tonhalat. Lehet kicsit tovább is, de a tonhal akkor az igazi, ha rózsaszínű a közepe.
Frissen, a mártással megkenve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)