Tonhal zöldmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Vastagfalú serpenyőt hevítsünk fel, majd hintsük a durva szemű sót az aljába és süssük rajta, oldalanként két percig, az ujjnyi vastagra szeletelt tonhalat. Lehet kicsit tovább is, de a tonhal akkor az igazi, ha rózsaszínű a közepe. Frissen, a mártással megkenve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||