Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Romesco szósz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ezt is adjuk a zöldségekhez. Öntsük az olajat a serpenyőbe és a felvagdalt fokhagyma felét dobjuk bele. Kis lángon pároljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a zöldséget és a többi alapanyagot, a fokhagyma kivételével. 10-15 perc alatt főzzük össze. Öntsük turmixgépbe és a fokhagymát beledobva, zúzzuk sima krémmé.
Melegen adhatjuk párolt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, hidegen nyers zöldségrudak mellé vagy egyszerűen, csak keksszel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)