Romesco szósz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ezt is adjuk a zöldségekhez. Öntsük az olajat a serpenyőbe és a felvagdalt fokhagyma felét dobjuk bele. Kis lángon pároljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a zöldséget és a többi alapanyagot, a fokhagyma kivételével. 10-15 perc alatt főzzük össze. Öntsük turmixgépbe és a fokhagymát beledobva, zúzzuk sima krémmé. Melegen adhatjuk párolt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, hidegen nyers zöldségrudak mellé vagy egyszerűen, csak keksszel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||