Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos, hagymás tarja egyben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szilveszter, Buli, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg tarja 0 0 0 0 0 72
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt kolbász és hagymakarikákkal. A húst nagy alufólialapra terítjük és szorosan betekerjük, de mielőtt lezárnánk a csomagot öntsük bele a bort. Előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk másfél órát, majd a fóliát feltépve, 15-20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét.
Párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)