Kolbászos, hagymás tarja egyben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szilveszter, Buli, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg tarja 0 0 0 0 0 72
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt kolbász és hagymakarikákkal. A húst nagy alufólialapra terítjük és szorosan betekerjük, de mielőtt lezárnánk a csomagot öntsük bele a bort. Előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk másfél órát, majd a fóliát feltépve, 15-20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét.
Párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk.