Kolbászos, hagymás tarja egyben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szilveszter, Buli, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt kolbász és hagymakarikákkal. A húst nagy alufólialapra terítjük és szorosan betekerjük, de mielőtt lezárnánk a csomagot öntsük bele a bort. Előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk másfél órát, majd a fóliát feltépve, 15-20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||