Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás kétszersült

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 igény szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett őzgerinc formában világosra sütjük, majd, kihűlés után, vékony szeletekre vágjuk és langyos sütőben (résre nyitott ajtóval) kiszárítjuk.
Tea mellé kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)