Mandulás kétszersült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett őzgerinc formában világosra sütjük, majd, kihűlés után, vékony szeletekre vágjuk és langyos sütőben (résre nyitott ajtóval) kiszárítjuk. Tea mellé kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||