Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Kártyaparti , Teaparti, Desszert, Buli, Advent, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Diós, mézes kocka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A diós töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
35 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Diós, mézes kocka
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és megfelezzük. Az egyik részt fél centi vastagra nyújtjuk és tepsibe terítjük. Megkenjük a töltelékkel. A szélén fél centit hagyjunk szabadon. Ezt kenjük meg vízzel, a tészta kinyújtott másik felével borítsuk be, nyomkodjuk rá a szélét. A maradék egy tojást verjük fel és kenjük be vele a tészta tetejét, ha megszikkadt, szurkáljuk meg villával és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 40 percig. Ha kihűlt vágjuk kockára és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

A diós töltelékhez
A diót durvára daráljuk és elkeverjük a többi hozzávalóval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)