| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db
csirkecomb |
133 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 74 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 20 dkg zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le. Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk meg. Panírozás után azonnal süssük meg, mert különben a panír leválik. Bő középforró olajban kezdjük sütni, a húsok lehetőleg ússzanak az olajban. Egyszerre csak annyi húst tegyünk az olajba, hogy jelentősen ne hűtse le. Az első oldalt fedő alatt süssük, hogy biztosan átsüljön, majd fordítás után, a fedőt levéve, a hőfokot kicsit megemelve, addig hagyjuk az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy átsült-e, egyet vágjunk ketté vagy szúrjuk meg késsel, ha puha és nem véres lé csordul ki, akkor elkészült. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat és frissen, forrón tálaljuk.