Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provence-i fűszerkeverék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsálya 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, a grillezett és párolt zöldségeket. Remek a fokhagymás, tejszínes mártásokhoz és borral készült ételekhez.

A szárított hozzávalókat jól keverjük össze, akár kőmozsárban, akár aprítógépben és jól záródó üvegben tároljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)