| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 liter húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 teáskanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon, a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a kicsire darabolt fokhagymát hozzáadjuk. Ha, az illata fölszállt, rádobjuk a felaprózott paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk az ujjnyira vágott zöldbabot. Puhára főzzük és behabarjuk a tejszínnel elkevert liszttel. Pikánsra ízesítjük a citrom levével. Hidegen tálaljuk.