Pikáns zöldbableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Reggeli, Macskajajra, Buli, Böjt, Szilveszter, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon, a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a kicsire darabolt fokhagymát hozzáadjuk. Ha, az illata fölszállt, rádobjuk a felaprózott paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk az ujjnyira vágott zöldbabot. Puhára főzzük és behabarjuk a tejszínnel elkevert liszttel. Pikánsra ízesítjük a citrom levével. Hidegen tálaljuk. Másnaposok tökéletes levese, de grillvacsora előtt is elmegy. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||