Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korhelyleves maradék húslevesből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Reggeli, Buli, Szilveszter, Főtt, Sós, Csípős, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Macskajajra, Farsang
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 liter húsleves 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
20 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát. Belekeverjük a fűszereket és felöntve a leves levével, puhára főzzük. Hozzákeverjük a húslevesből kivett, apró kockára vágott zöldségeket és húst. Behabarjuk, a liszttel simára kevert tejföllel és összeforraljuk.
Friss kenyérrel és citromgerezdekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)