Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pelmenyi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe hajtjuk, a szélét gondosan nyomjuk össze. A töltelékhez a kétféle húst és a hagymát kétszer daráljuk le, egyéb fűszer nem kell bele. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük a tésztát és néhányszor átkeverve, addig főzzük, amíg a felszínre nem jön.
Olvasztott vajjal, tejföllel, ízlés szerint ecettel megcsöpögtetve kínáljuk.
Érdemes többet készíteni, mert jól tűri a mélyhűtést.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)