Pelmenyi (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe hajtjuk, a szélét gondosan nyomjuk össze. A töltelékhez a kétféle húst és a hagymát kétszer daráljuk le, egyéb fűszer nem kell bele. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük a tésztát és néhányszor átkeverve, addig főzzük, amíg a felszínre nem jön. Olvasztott vajjal, tejföllel, ízlés szerint ecettel megcsöpögtetve kínáljuk. Érdemes többet készíteni, mert jól tűri a mélyhűtést. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||