Paradicsomos-boros szarvasrolád
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 15 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
| 1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
| 2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 szem
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1/2 csokor
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 dl
sűrített paradicsom |
110 |
5 |
1 |
20 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 60 dkg
szarvascomb |
123 |
20.7 |
3.9 |
0.6 |
0 |
110 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt hagymával, az elkapart májjal, a kakukkfűvel, a nyers tojással, majd sóval borssal ízesítjük. Ezt a masszát a hússzeletek egyik szélére rakjuk, majd a két oldalát behajtva feltekerjük és konyhai zsineggel átkötjük. A másik hagymát félfőre vágjuk és megpirítjuk a maradék olajban. Körbesütjük rajta a roládokat, ha szépen megpirultak felöntjük a borral, mellédobjuk a zellert, a borókabogyót, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Félpuhára pároljuk, felöntjük a paradicsomlével és készre főzzük. Ha túl savanyúnak érezzük a mártást, kevés cukorral igazítsunk az ízén.
A roládokról bontsuk le a zsineget és ferdén felszeletelve tálaljuk.
Burgonyafánkkal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)