Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aszalt szilvás pulykamell vörösboros mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vörösborban félpuhára főzzük az aszalt szilvát, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A pulykamellszeleteket gyengéden kiverjük, sóval, borssal meghintjük és az egyik szélükre téve az aszalt szilvát feltekerjük. Körbekötjük vagy megtűzzük. A felmelegített olajban körbesütjük, közben mellészórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Végül fedő alatt, mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, a végéra süssük zsírjára. Tegyük félre a pulykatekercseket és a zsiradékban barnítsuk meg a mézet és öntsük fel a szilva főzésénél használt borral, dobjunk bele egy ág rozmaringot és forraljuk be a harmadára. Botmixerrel törjük simára és keverjük bele a hideg vajat.
A ferdén felszeletelt tekercsek mellé tálaljuk.
Hercegnőburgonyát adhatunk mellé köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)