Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pangasisus filé lime-mal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 7 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Halak, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg Pangasius 0 ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a maradék vajas olajat. 200 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Ne tovább, mert kiszárad.
Tálaláskor a szaftjával leöntjük.
Párolt rizst és salátát adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)