Pangasisus filé lime-mal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 7 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Halak, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg Pangasius 0 ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a maradék vajas olajat. 200 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Ne tovább, mert kiszárad.
Tálaláskor a szaftjával leöntjük.
Párolt rizst és salátát adhatunk mellé.