Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 26 találat

Töltött medvetalp

A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is. Páclevet ... tovább

Csíki nyúltokány

A nyúlcombokat megmosom, lehártyázom, kicsontozom, és ujjnyi csíkokra vágom. A füstölt szalonnát is csíkokra vágom és a zsírban megpirítom. A zsírt leszűröm, és a szalonnát félreteszem. A zsírban megpirítom az apróra vágott ... tovább

Borjúcsorba

Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett. Egy ... tovább

Birkacsorba

A birkahúst pörkölthús méretű darabokra vágjuk, és 2 liter sós vízben, fedő alatt, főni tesszük. Időnként lehabozzuk. Miután majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldséget. Mikor a hús megfőtt, belekeverjük ... tovább

Juhtúrós rakott puliszka

1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A ... tovább

Erdélyi zöldbableves

A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ha kell leszálkázzuk és feldaraboljuk, majd a levesbe dobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. ... tovább

Pacalcsorba

A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz leöntjük és újból felöntjük vízzel, majd beledobva a csontot és a hagymát, ízlés szerint fűszerezve 3 órát főzzük. A csontot és a hagymát ... tovább

Erdélyi borjúragu

A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább

Erdélyi meggyleves

A meggyet magozzuk ki, öntsünk rá 1 liter vizet és a mézzel forraljuk fel. A citrom levét keverjük el a lisztel, a tejföllel és a sóval, tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a megy főzőlevéből, keverjük simára és habarjuk be a levest, ... tovább

Miccs

A húsokat kétszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Gyúrjuk alaposan össze a szódabikarbónával és pihentessük a hűtőben néhány órát, majd a masszából vizes kézzel ... tovább