Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Bostoni burgonya

A burgonyapürét, a reszelt hagymával meg a tojásokkal kézi habverővel jól kikeverjük, és vastagon kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére vajat reszelünk, pirospaprikával meghintjük és a forró sütőben, pirosra sütjük. ... tovább

Liba sütve

A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, alá öntünk két deci vizet, és a sütőben, kezdetben alufólia alatt, mérsékelt tűzön, zsírjával locsolgatva ropogósra sütjük. ... tovább

Ludaskása

Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, ... tovább

Palóc gulyás

A finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy leveses fazékban, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott húst – lehetőleg inas, faggyús részektől mentes sovány húst -, ... tovább

Zengői töltött rostélyos, erdei gombás mártással

A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát. A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott ... tovább

Tojáspörkölt

A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra és egy nagyobb méretű serpenyőben pirítsuk meg az olajon. Ha megpirult tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd keverjük bele a fűszerpaprikát, és kis lángon süssük tovább. ... tovább

Babgulyás füstölt csülökkel

Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és ... tovább

Laskaleves

A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már ... tovább

Pontypaprikás

A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem. A ... tovább

Zöldségnyárs roquefortmártással

A joghurtot keverjük simára a megreszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ... tovább