Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségnyárs roquefortmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Nyárs , Grillsütő, Sült, Meleg, Zöldség, Főétel előtt, Sós
Hozzávalók

Roquefortmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
15 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldségnyárs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
20 dkg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
20 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
20 dkg hagyma  39 1.2 0.1 8.3 1.3 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál grillfűszer ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Roquefortmártás
A joghurtot keverjük simára a megreszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Zöldségnyárs
A bambusznyársakat áztassuk rövid ideig vízben. A citromlevet keverjük össze az olajjal, grillfűszerrel, sóval, borssal és hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk egyforma nagyságú darabokra. Szépen sorban váltakozva szúrjuk a nyársakra a zöldségeket és forgassuk meg a citromos mártásban. Faszénparázs felett süssük a nyársakat addig míg szép piros nem lesz, de égjen meg. Ez a zöldség nem csak vegetáriánusok kedvelt étke, de remek köret grillezett húsok mellé is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)