Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 282 találat

Tejszínes mustáros csirkeszány

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább

Jerky avagy szárított marhahús

A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. ... tovább

Bajor sertésragu

A húst 3 centis kockára vágjuk és a felhevített zsírban átsütjük. A felkarikázott répát és a nagyobbra vágott hagymát hozzákeverjük és ezekkel is összesütjük. Rászórjuk a fűszereket és kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Langyos feketelencse saláta

A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább

Bőrös malacoldalas tekercsben sütve, langyos lencsesalátával

A malacoldalast a bőrére fektetjük, majd a fűszerekkel meghintjük. A közepére tesszük, a szintén megfűszerezett combdarabot. Feltekerjük és a konyhai zsineggel átkötjük. Olajos kézzel bekenjük és sóval is átsimogatjuk. Tepsibe ... tovább

Narancsos reteksaláta

A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább

Tojássaláta

8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt ... tovább

Mártások húsfondühöz

A húsfondüket a következő mártásokkal tálalhatjuk, de bármilyen ízlésünknek megfelelő, házi vagy bolti szósz is megfelelhet. A lényeg a sokszínűség. ... tovább

Mac and cheese

A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 ... tovább

Orosz nyelvsaláta

A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább