Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 195 találat

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Bárány bhuna

Vágjuk kockára a bárányhúst. Pirítsuk meg az olajon a finomra metélt hagymát. Keverjük bele az apróra vagdalt gyömbért, chilit és a fokhagymát. További 2 percig, kevergetve süssük. Ekkor vegyük kicsire a lángot és adjuk hozzá a ... tovább

Csirke tikka masala

A fűszereket megőröljük, majd az összes hozzávalót elkeverjük és a kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben hagyjuk, legalább egy órát, pihenni, majd lecsepegtetve, nyársra húzzuk, a mellkockákat. Forró grill fölött, ... tovább

Kubai fekete bab csülökkel

A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes ... tovább

Feketebabos rizs tortillában

A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült ... tovább

Petőfi rostélyos

A szalonnát apró kockára vágom, majd kis lángon, zsírjára sütöm. A pörcöt, beáztatott római tálba szórom. A sózott, borsozott húst, a zsiradékban fehéredésig sütöm, majd a szalonna pörcre fektetem. A sütőzsiradékban ... tovább

Harissa

Ez a fűszerkeverék Észak-Afrika-i eredetű. Teszik taginékbe, levesekbe és a terített asztalon is, mindig megtalálható, kis tálkában, hogy mindenki ízesíthesse vele az ételét. A fűszereket mozsárban porrá törjük, majd a ... tovább

Üzbég piláf

A báránycombot csontozzuk ki és a húst úgy formázzuk, hogy két nagyobb, 3 centi vastag szeletet kapjunk. Az olajat öntsük vastag falú, szorosan lefedhető, öntöttvas fazékba és hevítsük fel. Az egyik fej hagymát és a csontot, ... tovább

Kása féle háromszög

A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább