Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2961 találat

Nyári vegyessaláta

Vágjunk karikára egy fél kiló paradicsomot, négy szép nagy, húsos, zöldpaprikát meg két nagy fej vöröshagymát. A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borecetből keverjünk egyveleget, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd ... tovább

Tejfölös gombapaprikás

A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott ... tovább

Szoljanka

A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, borsozom, majd kis lángon félig megfőzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és bezöldségelem. Ha a húsok megpuhultak a levesből kivéve vékony csíkokra vágom és visszateszem a ... tovább

Betyáros zöldbableves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább

Csalamádé

A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük. Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és ... tovább

Fokhagymakrémleves

A felhevített vajban, a lisztet megpezsgetjük, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket. Megkeverjük és ahogy illata lesz, felöntjük 1 l vízzel vagy húslével, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, ... tovább

Tormamártás

A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre ... tovább

Szabolcsi töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel. A lapockát ledaráljuk, összekeverjük az előfőzött rizzsel, bőven borssal és ízlés szerint megsózzuk. Kicsi, tölcsér alakú gombócokat ... tovább

Tyúkhúsleves

A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget. A paprika hegyét bevágjuk. A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük ... tovább

Pacalpörkölt

A pacalt hideg vízben többször megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában kb. 1.5 óra alatt puhára főzzük. (Ez bográcsban kb. 3.5 ... tovább