| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csapott evőkanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csapott mokkáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál fűszerpaprika | 342 | 13 | 4 | 63 | 0 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 1 ízlés szerint erőspaprika-krém | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db
paprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 0.9 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg pacal | 165 | 15.9 | 11.2 | 0 | 0 | 100 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A pacalt hideg vízben többször megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában kb. 1.5 óra alatt puhára főzzük. (Ez bográcsban kb. 3.5 óra).