| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db füstölt csülök | 366 | 17.2 | 33 | 0.1 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 db zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 50 dkg szárazbab | 314 | 21.9 | 1 | 54.1 | 24 | 0 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 50 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a felvagdalt zöldbabot és ízlés szerint a csülök főzőlevéből. Megszórjuk a paprikával, majd, ha minden puhára főtt tálaljuk.