Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 156 találat

Tarator (bolgár uborkaleves)

A joghurtot, az olajat, az ecetet keverjük el annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű levest kapjunk. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és a kis kockára vágott uborkát. Jól behűtve tálaljuk, a durvára vágott dióval ... tovább

Mézes chilimártás

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd dobjuk rá a finomra vágott, ízlés szerint kimagozott chilit. Rövid párolás után, öntsük rá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Adjuk hozzá a ... tovább

Párolt sertéscsülök

A leperzselt csülköt tegyük fazékba. Szórjuk mellé a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket. Öntsük rá az ecetet és, annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Főzzük kis lángon, fedő alatt bő másfél órát vagy amíg ... tovább

Majonézes burgonyasaláta

A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és ... tovább

Savanyú, pácolt tojás

Főzzük a tojásokat keményre, majd tisztítsuk meg. Tegyük befőttes üvegbe, rétegezve a félfőre vágott hagymával és a felkockázott paprikával. Forraljunk fel annyi vizet, amennyi, majd a tojásokat ellepi, közben a szemes borssal, a ... tovább

Káposzta saláta

A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés ... tovább

Kukoricás zöldsaláta

A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra. Grill és hirtelen sült ... tovább

Marinált retek

Az olajból , a mustárból, az ecetből, só és bors hozzáadásával öntetet keverünk. Beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott retket és a finomra vágott hagymát. 20 perc érlelés után, előételként kínáljuk. ... tovább

Szines paprikasaláta

A kaliforniai paprikából zöld vagy sárga színűt válasszunk. A zöldségeket vágjuk kockára. Az olajból, a borecetből, só és bors hozzáadásával keverjünk öntetet, majd forgassuk bele a zöldségeket és a finomra vágott ... tovább

Kapros mustármártás, gravlax, azaz pácolt lazac mellé

A friss, finomra vágott kaprot, a többi hozzávalóval elkeverjük és egy óra pihentetés után, a megfelelő hallal, behűtve, tálaljuk. ... tovább